Rome, de mooiste stad van Italië

Veel mensen houden van stedentrips. Even een paar dagen heerlijk er tussen uit om te genieten in een leuke stad. Europa zit boordevol zulke leuke steden om een paar dagen je ogen uit te kijken. Één van die steden is Rome. De hoofdstad van Italië is meer dan geschikt om een lang weekend plezier te hebben en je ogen uit te kijken. Als je naar Rome gaat binnenkort, kijk dan zeker even naar onze tips. Wij zetten een twee hoogtepunten op een rijtje dat je niet mag missen bij een bezoek aan deze prachtige stad.

Het Colosseum moet je gezien hebben

Één van de meest bekende gebouwen van misschien wel heel Europa is het Colosseum. Dit grote stadion werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd op kosten van de keizer om hier verschillende sporten in te kunnen beoefenen. In de eeuwen daarna is het Colosseum flink beschadigd geraakt, maar is het nog altijd een zeer indrukwekkend bouwwerk. Je kunt een toegangskaartje kopen waarmee je in het Colosseum kunt rondkijken, een beeld wat je niet snel zult vergeten. Het is niet voor niets verkozen tot één van de zeven wereldwonderen.

Trevifontein grote publiekstrekker

Midden in de stad Rome vind je de Trevifontein. Deze prachtige fontein ligt achter een groot paleis en is maar liefst 26 meter hoog. Volgens goede traditie gooit men twee muntjes over de linkerschouder in de fontein, om daarmee de liefde van je leven te ontmoeten in Rome.

Rome goed bereikbaar per vliegtuig

Vanuit Nederland ben je in twee uur in Rome met het vliegtuig. Er zijn meerdere vliegvelden in en om Rome, en kun je zowel vanaf Eindhoven Airport als Schiphol in Rome komen. Het is aan te raden om vooral online vliegtickets naar Rome met elkaar te vergelijken, want de luchtvaartmaatschappij die je kiest of het moment van vertrek kan grote invloed hebben op de prijs van het ticket.