Mountainbiken in Lagos

Menig mens denkt bij het zuiden van Portugal aan Albufeira. Een toeristische hotspot voor alle strandliefhebbers. Een plek die dan vaak over het hoofd wordt gezien is Lagos. Dit ligt ten westen van Albufeira. Dankzij de mogelijkheid lang parkeren bij Rotterdam Airport kun je lang vertoeven in het pittoreske Lagos. Vanaf Rotterdam ben je binnen 3 uur bij vliegveld Faro. Je kunt de laatste kilometers met een bus, de trein of een taxi overbruggen.

Parkeeraanbieders bij Rotterdam Airport

Voordat onze reis begon, vergeleken wij verschillende parkeeraanbieders bij vliegveld Rotterdam. Wij kozen een goedkope optie met een gratis shuttlebus. We hadden er niet heel erg goed naar gekeken, maar het zag er betrouwbaar uit. Toen de dag van de vlucht aanbrak en wij bij de parkeerplaats aankwamen, overtrof de plek onze verwachtingen. Er was een uitstekende service en het parkeerterrein was goed beveiligd. Een vriendelijke jongeman hielp ons nog met de koffers en vroeg ons naar onze plannen. Het bleek dat hij onlangs ook in Lagos was geweest en gaf ons nog enkele tips. Dit was al een leuke start van onze vakantie!

Ruige kustlijnen en mysterieuze grotten

Eén van de tips die de medewerker van de parkeerplaats ons gaf was Ponte da Piedade. Dit is een bekende rotsplek in het uiterste puntje van Lagos. Samen met mijn vriend gingen wij één dag mountainbiken vanaf de stad naar Ponta da Piedade. Dit is niet direct een aanrader, want je brand weg op de fiets. Nog niet eens gesproken te hebben over de steile wegen langs de kust. Toch waren we trots op onszelf toen we het punt bereikt hadden. Onderweg kwamen we nog ezels tegen die het leed onderweg wat verzachtten. Deze dag hebben we verschillende stranden bezocht tussen de stad en Ponta da Piedade: Praia dos Estudantes, Praia Dona Ana en Praia do Camilo.

Langs de kust kwamen we verschillende grotten tegen die weer het kind in je naar boven haalden. Ons advies is echter wel om alleen met een expert een dergelijke grot te bezoeken. Zij zijn veel beter op de hoogte van de toestanden van de grotten en de omgeving.

Ga je op vakantie naar Lagos? Trek erop uit! Er valt genoeg te zien en elk strand heeft weer zijn eigen bijzonderheden. Blijf dus niet bij één strand hangen, maar bezoek meerdere en de mooie binnenstad van Lagos.

Terug in Nederland

Toen we terugkwamen bij de parkeerplaats nabij het vliegveld, wilden we de man nog bedanken die ons de tip had gegeven. Hij was die dag helaas niet aan het werk, maar zijn collega zou het doorgeven. Wij vervolgden onze weg naar huis en konden thuis lekker nagenieten van onze reis en avonturen.