Favoriete vakantieland? Kies voor last minute Portugal!

Over een paar maanden is het weer zo ver; de zomer begint! Voor veel mensen betekent dit dat ze vakantie hebben en met hun gezin van de zon kunnen genieten. Ze hebben al het hele jaar uitgekeken naar de zomervakantie en kunnen niet wachten om Nederland in te wisselen voor hun favoriete vakantieland.

De meest populaire vakantielanden voor Nederlanders zijn op dit moment Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk en Portugal. Turkije stond ook jarenlang in dit lijstje maar is de laatste jaren minder in trek door de gevaarlijke situaties die er hebben plaatsgevonden. De meeste toeristen gaan met de auto naar Frankrijk en Duitsland, terwijl ze vliegen naar Italië, Griekenland en Portugal.

Nieuw populair vakantieland voor Nederlanders!

Vooral Portugal is de laatste tijd erg in opkomst. Het is erg goedkoop om een last minute Portugal te boeken. Wanneer je voor een zonvakantie naar Portugal gaat is de Algarve een populaire bestemming. De Algarve staat bekend om haar prachtige rotskust, heerlijke restaurants en mooie stranden. Het is zelfs mogelijk om dolfijnen te spotten en om naar een privé eiland te varen tussen de rotsen.

Liever een stedentrip?

Als je meer van een stedentrip houdt, kun je ook een lastminute naar Portugal boeken. Veel mensen kiezen ervoor om een weekendje naar Lissabon of Porto te gaan. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en telt 2 miljoen inwoners. De inwoners zijn vriendelijk en er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld in een van de oude trams meerijden. Porto is de op één na grootste stad van Portugal. Ook in deze stad kun je genieten van traditionele gerechten, oude straatjes en gezelligheid. Portugal is dus erg divers en is leuk voor jong en oud. Portugal is zeker een aanrader! Naar welk land je ook op vakantie gaat in de zomervakantie, het allerbelangrijkste is dat het bij je past en dat de hele familie ervan geniet!