Parijs stedentrip

Bij de zoektocht naar een geschikte bestemming voor een stedentrip kijken we al gauw naar verdere bestemmingen. Rome, Lissabon, Barcelona trekken jaarlijks een hoop bezoekers. Eén belangrijke bestemming wordt maar al te vaak over het hoofd gezien: Parijs. De stad ligt op slechts enkele uurtjes rijden voor vele Belgen en Nederlanders en net dat maakt de stad zo interessant. Een Parijs stedentrip valt gemakkelijk te regelen en bovendien is Parijs één van de mooiste Europese grootsteden. Dagen plezier verzekerd!

1, 2 of 3 dagen in Parijs?

De nabijheid van de stad maakt het perfect mogelijk om er een daguitstap van te maken. Verschillende busmaatschappijen organiseren daguitstappen en ook per wagen en per trein kan men gemakkelijk het centrum van de stad bereiken. We raden je achter aan om minimaal één hotelovernachting te boeken. De stad is het absoluut waard om zeker 2 dagen te vertoeven. In het beste geval boek je direct een tweede overnachting.

Gedurende de citytrip in Parijs kan men een hoop zaken bewonderen. We noemen er slechts enkele op: Eiffeltoren, Versailles, Louvre, Sacre Coeur, Pantheon en de Cathédrale Notre-Dame. Uiteraard is het perfect mogelijk om een lijstje van tientallen bezienswaardigheden op te sommen, maar de beste manier om dit alles te bewonderen is door zelf even af te zakken naar de stad van de romantiek. Niet alleen romantische koppeltjes beleven er de tijd van hun leven, maar ook de gemiddelde reiziger komt er zeker aan zijn trekken. Dit zowel op cultureel, gastronomisch en geschiedkundig vlak.

Meer Parijs

Vertoef je langer in de Franse hoofdstad, dan is het perfect mogelijk om de omgeving wat te verkennen. Het Kasteel van Versailles – de toeristische bezienswaardigheid na de Eiffeltoren – ligt op een twintigtal kilometer van Parijs. In het westen kan men dan weer de regio Normandië aantreffen. Onder meer de landingsstranden en de Mont Saint-Michel kan men hier aantreffen. Op een relatief klein gebied treft men dan ook de top 3 van Franse bezienswaardigheden aan (qua bezoekersaantallen althans): Eiffeltoren, Versailles en de Mont-Saint Michel. Die citytrip naar Parijs kan dus best een heuse vakantie worden.