Normandië – Vakantie vlakbij

Jaarlijks trekken miljoenen personen op reis. In de zomer staat er traditioneel een zomervakantie op het programma. We trekken massaal naar het zuiden. Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn populaire bestemmingen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook de exotische vakanties in verre oorden winnen aan populariteit. Gelukkig hoeft men niet ver te reizen om zich prima te vermaken. Ook in België en Nederland zijn genoeg plekjes alwaar men een hoop kan beleven. Iets verder, maar nog steeds vlakbij in termen van reizen, kan men Frankrijk vinden. De Cote d’Azur en de bergen in de Alpen en de Pyreneeën lokken een hoop toeristen, maar vlak over de grens kan men Normandië ontdekken. Op slechts enkele uurtjes rijden voor veel Belgen en Nederlanders en dus de geliefkoosde plek voor een weekendje. Ook heuse vakanties kan men er doorbrengen, want de regio is veelzijdig.

Wat doen in Normandië?

Een weekend in Normandië doorbrengen is een gemakkelijke klus. De regio herbergt een hoop steden die meer dan de moeite waard zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid van de regio – en eigenlijk ook van Frankrijk – is de Mont Saint-Michel. Het getijdeneiland lokt jaarlijks meer dan een miljoen toeristen. Ook het oorlogsverleden van de streek lokt veel bekijks. De landingsstranden van D-Day en de vele musea die het verhaal van deze periode vertellen zijn populair. Een weekend doorbrengen in grootsteden Caen en Rouen is interessant omwille van meerdere redenen. Enerzijds zijn de steden een ware schat. Zowel op cultureel, gastronomisch en op gebied van ontspanning kan men zich er prima vermaken en anderzijds genieten beide steden ook nog eens een centrale ligging. Op die manier kan men zeer gemakkelijk naar de kleinere, charmante dorpjes afzakken. Zoek maar eens op Honfleur, Etretat en Giverny. Romantischer wordt het niet.

Normandië met de wagen

In het beste geval trek ja naar de regio per wagen. De hoogtepunten liggen verspreid, maar de afstanden zijn vlot overbrugbaar. De beste manier om het Noorden van Frankrijk te ontdekken is dan ook per wagen. Op die manier logeer je op een centrale plek en kun je dan zelf daguitstappen organiseren.