Reizen naar Noorwegen

Ervaar de schoonheid van Noord-Europa op een elegante manier door een reis te maken naar Noorwegen. Dit land is de ideale bestemming om kennis te maken met enkele van de meest opvallende natuurlijke glimpen die er in de wereld te vinden zijn. Wil je de meest populaire plekken van Noorwegen ontdekken? Bekijk dan de natuurlijke fjorden die er te zien zijn. Ze zijn dramatisch mooi en meer dan de moeite waard om er naartoe te gaan. De lange, smalle en diepe inham is er verbonden met de zee en loopt er kriskras over de steile hellingen van de bergen. Een schilderachtig uitzicht op de Noorse fjorden is een absolute lust voor het oog. Ontdek ze bijvoorbeeld vanaf één van de honderden campings in Noorwegen.

Op zoek naar het noorderlicht

Noorwegen ligt aan de noordelijke rand van het Europese continent en biedt bijna alles waarnaar elke wandelaar op zoek is. Niettemin zijn de fjorden de eerste verleiding om naartoe te gaan in Noorwegen, maar niemand kan de lokroep van de middernachtzon aan de Noordkaap weerstaan. Ben je op zoek naar meer? Ga dan zeker naar Tromso, gelegen net boven de poolcirkel. Deze unieke stad roept je op om te genieten van een ongewone ervaring. Als je geluk hebt, kan je er het prachtige noorderlicht aanschouwen. Dit is de stad waar de zon nooit opkomt in de winter en nooit ondergaat in het midden van de zomer.

Op bezoek in Oslo

De volgende stad waar je naartoe kan gaan is Oslo. Dit is de hoofdstad van het land en ook het belangrijkste financiële centrum ervan. Deze pittoreske bestemming is een toegangspoort tot de olie-industrie van Noorwegen.

De grootste Europese gletsjer Jostedalsbreen

Desalniettemin is het land niet dichtbevolkt, maar de ontoereikende verdeling van de bevolking zorgt ook voor een ongebruikelijke betovering. Dit komt doordat de grootste gletsjer van Europa, genaamd Jostedalsbreen, zich vlakbij het stedelijke gebied van het land bevindt.

Leuke activiteiten om te doen in Noorwegen

Als je graag buitenactiviteiten wilt beoefenen, kies dan voor skiën, vissen of bergbeklimmen. Al deze activiteiten zijn behoorlijk opwindend in Noorwegen, maar je moet hierbij opletten. Mensen die van de rust willen genieten, kunnen er beter voor kiezen om de meren in het hooggebergte en de steile zijvalleien te bekijken. Dit is een andere verleiding van vakanties in Noorwegen.

Rondreizen en cruises naar Noorwegen

Tegenwoordig kiezen mensen op grote schaal voor een rondreis of cruisevakantie naar Noorwegen, omdat de ongebruikelijke fjorden bij dergelijke reizen veel aandacht krijgen. Het land staat vol met ongewone betoveringen, die prachtig zijn unieke identiteit aanvullen. Dit Noord-Europese paradijs is een fascinatie voor toeristen uit de hele wereld. Als jij ook een reis naar deze prachtige bestemming plant, moet je zeker overwegen om een cruise te boeken of een leuke rondreis waarin je de fjorden ziet. Het is geen moeilijke taak om de juiste vakantie naar Noorwegen te boeken. Tal van online reisgidsen zijn er om jou te helpen bij je vragen. Ook kan je een Noors hotel online reserveren met behulp van de online reserveringssystemen die aangeboden worden door reisorganisaties.

Vervoer in Noorwegen

Het vervoer in Noorwegen is vrij gemakkelijk en flexibel. Afhankelijk van waar je je bevindt, kan je gemakkelijk een huurwagen nemen, met de taxi reizen of met het openbaar vervoer. Ook is het op sommige plaatsen mogelijk om de boot te nemen.

Accommodatie in Noorwegen

De hotelindustrie is een van de snelgroeiende sectoren in Noorwegen. Als je graag een kamer in één van de luxueuze hotels in wilt boeken, zorg er dan zeker voor dat je ruim op voorhand boekt. Of boek hier direct een vakantiehuis in Noorwegen.