Vakantie volledig uitstippelen loont

Het vooraf uitstippelen van je reis naar het buitenland loont in de vorm van geld besparen, zo blijkt uit onderzoek. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de zaken die je vooraf altijd kunt uitzoeken. Denk hierbij aan het uitkiezen van de bestemming, het boeken van de vlucht, de activiteiten tijdens je vakantie en het thuis komen na vakantie.

Bestemming uitkiezen

Het uitkiezen van de bestemming is natuurlijk essentieel. De prijs van een bestemming wordt bepaald a.d.h.v. de boekingsdatum, vertrekdatum, periode en overige factoren. Wanneer je dus een definitief besluit gemaakt hebt over wanneer je op vakantie wilt gaan adviseren wij om zo snel mogelijk te boeken, dit zal veel geld besparen.

Vlucht boeken

Vaak is het boeken van de vlucht natuurlijk onderdeel van het boeken van de reis. Sommige mensen kiezen er echter ook voor om het gescheiden te boeken, in dit geval kun je op websites als SkyScanner eenvoudig alle maatschappijen, vluchten en overige factoren met elkaar vergelijken op basis van prijs. We adviseren om dit zeker te doen!

Activiteiten tijdens de vakantie

Dit is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van een vakantie. Als je de bestemming van je reis weet, kun je ook op onderzoek uit wat je tijdens de vakantie gaat doen. We adviseren om dit vooraf al vast te leggen, wanneer je namelijk deze zaken pas gaat boeken op de vakantie zelf zullen de prijzen gemiddeld 20% hoger liggen.

Lekker thuiskomen met een vooraf bestelde taxi

Bij het thuiskomen van vakantie is er natuurlijk niets lekkerder dan gewoon in een taxi stappen en naar huis gebracht worden. Echter kan het heel veel geld schelen als je ook voor je vertrekt al een taxi vastlegt voor de terugreis dan wanneer je lukraak in een taxi stapt bij het thuiskomen. De prijsverschillen kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s. Uit onderzoek van GoGido blijkt dat je het meeste geld kunt besparen op een taxi.