Mooiste plek op Zakynthos? Hier moet je zijn!

Op zoek naar de mooiste plek van Zakynthos? Dit Griekse schiereiland is echt een schitterende bestemming met veel mooie plekken. Veel mensen reizen dan ook af naar de ‘bloem van het oosten’ voor hun welverdiende vakantietrip. Je ziet er als het goed is, geen regen en er is een heerlijke warme temperatuur in de zomer. Een goede reden om kennis te maken met de mooiste plekken op Zakynthos. 

Heerlijk tot rust komen op het strand

Zakynthos biedt vele mooie standen, het is dus moeilijk kiezen welk stand nou echt de mooiste is. Je hebt Navagio, ook wel Shipwreck Beach genoemd, bekend om het schipwrak wat er ligt. Een mooi strand, maar wel toeristisch. Wil je echt tot rust komen is het aan te raden om naar Gerakas te gaan. Dit strand ligt op het zuiden van het eiland en bestaat uit heerlijk fijn en zacht zand. Het strand is ook erg speciaal, want hier komen schildpadden hun eieren leggen. In de avonden is hierom het strand betreden niet toegestaan voor toeristen, dus ga lekker in de middag, wanneer de zon schijnt.

Ga het blauwe water op!

In en op de wateren van Zakynthos is veel te doen, het ‘vaste’ land is dus zeker niet alles. Zo is een bootexcursie naar de blauwe grotten een populair uitje. De naam is gebaseerd op de diepblauwe kleur van het water dat rond de vele grotten met stenen bogen ligt. Maar blijf zeker niet boven het water, want rond Zakynthos zwemmen ook vele Caretta Caretta schildpadden. Als je ze tegenkomt, mag je ze niet aanraken/ verstoren, ze zijn namelijk beschermd. Wil je zeker weten dat je een schildpad tegenkomt, dan is een tripje naar Marathonisi eiland een must. Het eiland staat bekend als ‘schildpadden eiland’.

Fiets door uitbundige flora en fauna

Zakynthos heeft fantastisch mooi blauw water, maar op het eiland is ook schitterende natuur te vinden, waardoor het schiereiland erg gunstig is voor fietsen van mooie routes. Je komt van alles tegen op het eiland tijdens verschillende beschikbare routes. Fiets langs het boerenbinnenland bestaand uit wijn-, druiven-, olijven- en cintroenvelden. Of kies een route door Zakynthos-stad om de cultuur en geschiedenis van het eiland te ontdekken. 

De populaire badplaats Laganas

Een van de meest populaire bestemmingen op het eiland, Laganas. Dit deel van het eiland trekt bezoekers aan met zijn gouden stranden, kristalheldere wateren en levendige nachtleven. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een nacht uit, Laganas heeft voor elk wat wils. Laganas is beroemd om zijn uitgestrekte, zandige kustlijn die zich uitstrekt over kilometers, omarmd door het azuurblauwe water van de Ionische Zee. Het zachte zand en de ondiepe wateren maken het ideaal voor gezinnen, terwijl de beschermde baai een veilige haven is voor de bedreigde Caretta-Caretta zeeschildpadden. Met een overvloed aan ligbedden, parasols en beachbars, kunnen bezoekers in alle comfort genieten van een dag aan zee. Voor de avontuurlijke geesten biedt Laganas een scala aan watersporten. Huur een jetski, ga windsurfen of pak een en snorkel om bij de nabijgelegen koraalriffen te zwemmen.

Waar op Zakynthos moet je dus zijn?

Zakynthos verleidt je met zijn veelzijdige charmes tot een bezoek aan het Griekse schiereiland. Wat nou echt de mooiste plek is, dat is aan jezelf. Het is natuurlijk afhankelijk van wat jij mooi vind en zoekt op een vakantie. Maar als we een plek uit deze lijst schitterende plekken moeten uitlichten is dat toch Gerakas. Het mooie strand in combinatie met de bijzondere rol als broedplaats voor de Caretta-Caretta schildpadden maakt dit een waar natuur fenomeen. De combinatie van natuurlijke pracht en ecologisch belang maakt Gerakas misschien wel de meest betoverende plek op Zakynthos. Maar nu doen we de andere plekken natuurlijk te kort, we raden je vooral aan zelf langs te gaan!