Vakantie doorbrengen in veelzijdig Nice

Nice is een badplaats gelegen in het zuiden van Frankrijk. De populaire Franse plaats wordt veelvuldig bezocht door toeristen. Ieder jaar wordt er een groot Carnavalsfeest georganiseerd in de stad. Ook kun je er verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder een prachtig museum en een fraaie kerk.

Bezienswaardigheden in Nice

In de Franse stad is voldoende te beleven. Je kunt er verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder het museum ‘Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain’ (MAMAC), het Nice Observatorium en de Russische kerk.

Huur een appartement in Nice tijdens je verblijf er je zit te midden van de toeristische hotspots.

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain is een ontzettend lange naam. Vaak wordt het museum dan ook afgekort tot MAMAC. Je kunt hier prachtige kunst bekijken. Het museum richt zich vooral op de moderne kunst. De opening vond plaats in 1990. Over het algemeen wordt er alleen vaste collectie tentoongesteld, maar af en toe worden er ook losse tentoonstellingen georganiseerd. De meeste kunstwerken bestaan uit schilderijen en sculpturen.

Nice Observatorium

Dit observatorium ziet er van de buitenkant al prachtig uit. De oprichter van het gebouw was een bankier die het bouwwerk liet ontwerpen door Gustave Eiffel. De telescoop is maar liefst 77 cm lang en daarmee is het zelfs de grootste telescoop in een zelfstandige sterrenwacht. Het gebouw is inmiddels uitgeroepen tot een historisch monument, aangezien het niet langer meer gebruikt wordt als een wetenschappelijk instituut.  Het bouwwerk staat bij locals ook wel bekend onder de noemer ‘Observatorium van Côte d’Azur’.

De Russische kerk

De Russische kerk in Nice is één van de oudste Russische kerken in West-Europa. Ook buiten Frankrijk kent men deze Russische kerk maar al te goed. In 1903 werd het bouwwerk geplaatst ter ere van de Russische kroonprins. Hij overleed in de stad in 1865.

Carnaval

Het Carnavalsfeest in de Franse stad is één van de belangrijkste evenementen in deze regio. Twee weken lang verandert de stad in een groot feestparadijs. Het Carnaval draait in principe om twee verschillende evenementen: de Dwaze Corso (Corso carnavalesque) en Het Bloemengevecht (Bataille de fleurs). Veel carnaval liefhebbers komen tijdens deze periode naar de Franse stad. Je kunt er uitbundig feesten én tegelijkertijd genieten van een prachtige stad.

Vervoer

Je kunt de stad op meerdere manieren bereiken. Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar de stad te reizen. De stad ligt op zo’n 1.400 kilometer afstand van Utrecht en is te bereiken en dat is prima te doen met de auto. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar de stad te reizen. Je kunt in zo’n drie uurtjes naar de stad vliegen. Vliegtickets zijn over het algemeen niet erg duur. Je kunt al een retourticket boeken vanaf 100 euro. De Franse stad bezit de op één na grootste luchthaven van het land. Je kunt er tevens nog voor kiezen om met de trein te reizen. Je kunt eerst vanaf Nederland naar Parijs reizen, om vervolgens door te reizen naar Nice.
Of doe wat al duizenden landgenoten voor u hebben gedaan. Koop een tweede woning in Frankrijk en geniet van een schitterende regio met een heerlijk klimaat.