Een gezinsvakantie op een Frans vakantiepark

Houden jullie van Frankrijk? En is de bestemming voor komende zomer nog niet vastgelegd? Geen paniek! Er is zeker nog wel plek voor jou en je gezin! Frankrijk is al jaren de favoriete vakantiebestemming van vele Nederlandse gezinnen. Het land heeft natuurlijk heel veel te bieden, waardoor het land iedere keer op een andere manier kan worden beleefd. De vele campings aan de prachtige meren zijn hoogzomer altijd veruit het populairst.

Maar je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een vakantiepark in Frankrijk! En niet zomaar een vakantiepark: dit jaar wordt het gewoon een luxe vakantiepark! Deze luxe vakantieparken bevinden zich in de mooiste regio’s, zoals in de Dordogne en de Pyreneeën, waar het in de zomer natuurlijk heerlijk zonnig is, maar waar ook van alles te ondernemen valt.

Luxe vakantieparken in Frankrijk

Een luxe villa is te boeken voor vier, zes of acht personen en voorzien van moderne gemakken, zoals een vaatwasser en wasmachine, comfortabele badkamers en een aangenaam interieur. Vanuit het vakantiehuis trekt u zo het prachtige landschap of de omgeving in, waar uiteraard veel bezienswaardigheden zijn. Maar ook pittoresk dorpjes liggen op gepaste afstand van jullie vakantiebestemming. Op een park zijn voldoende faciliteiten, zoals een zwembad, tennisbanen, een speeltuin en een animatieteam. Ook is er Nederlands sprekend personeel aanwezig. Dat is wel zo prettig bij bijvoorbeeld het huren van fietsen of voor de kinderen die mee willen doen met de animatie.

Dordogne en Pyreneeën in Frankrijk

Er valt zoveel te zien en te beleven, dat het lastig is een mooie selectie te maken. Beide regio’s bieden zeer veel mogelijkheden voor een actieve vakantie, als fietsen, wandelen en kanovaren of raften. Maar als jullie graag wat willen bezichtigen in de Dordogne, dan zijn een bezoekje aan de toeristische plaats Sarlat, een van de vele chateau’s of een rondrit in de stoomtrein “Le Truffadou“ Martel zeker de moeite waard. Gaan jullie als gezin naar de Pyreneeën? Dan mogen een wandeltocht naar de bijzondere kloof Arles sur Tech, het spotten van dieren een dagje vertoeven aan de Middellandse Zee zeker niet aan het vakantieprogramma ontbreken.