Een vakantie in Londen

Londen is een prachtige stad om er voor een vakantie naar toe te gaan. Wanneer je gaat, zal je vooraf een goede planning moeten maken wat je allemaal wilt gaan bezichtigen. Veel straten en gebouwen zijn heel mooi. Veel huizen hebben witte pilaren voor het huis. De stad is zeer goed onderhouden en vrij rustig als je een stukje van de binnenstad af bent in de buitenwijken. De bevolking, die je zal ontmoeten, zijn over het algemeen allemaal even aardig. Ze zijn geduldig en behulpzaam. Je zal, als je er voor de eerste keer komt, raar kijken omdat de mensen die op een bus staan te wachten allemaal keurig netjes achter elkaar staan. Wie het laatst komt zal het laatst naar binnengaan. Dat is ook in winkels het geval. Ook hier wachten ze hun beurt netjes af. Je moet er wel rekening mee houden dat ze links rijden en dat Londen een dure stad is. Er zijn wel goedkopere plekken om bijvoorbeeld te eten maar kijk dat eerst goed na.

Bezichtigen in Londen

Buckingham Palace is zeker een bezichtiging waard. Het is de woning van de Britse koningin. Het gebouw heeft in totaal 775 kamers. Er zijn altijd veel toeristen. Een bezienswaardigheid is het wisselen van de wacht. Wanneer de koninklijke familie op vakantie is, augustus/september, dan is het gebouw geopend voor het publiek. Ook de tuin is heel mooi met meer dan 350 soorten wilde bloemen.

De Westminster Abby. Dat is een mooie kerk. William en Kate zijn daar getrouwd. Hij is al een lange tijd het decor van koninklijke bruiloften en begrafenissen. Er liggen ook veel beroemdheden begaven.

Wimbledon is een evenement dat zeker de moeite waard is om heen te gaan. De beleving op dit tennistoernooi is uniek. Het is wel aan te raden om ruim van tevoren tickets voor Wimbledon te bestellen, zodat de prijzen nog gunstig vallen.

De Tower Bridge moet je zeker bezoeken. Het is een beroemde bezienswaardigheden van Londen. Het is een basculebrug uit de Victoriaanse tijd die over de Thames loopt. Men kan de brug tegenwoordig elektrisch openen en sluiten.

De Big Ben is een beroemde klokkentoren. Hij is bij 100 meter hoog. Hij is het gaan bekijken zeker de moeite waard. Wanneer je in Londen bent moet je hem een bezoek hebben gebracht.

In Londen zijn veel bezienswaardigheden zoals Hyde Park, Harrods, Tate Modern, Dickens House en nog vele anderen. Zorg voor een goede planning wanneer je Londen gaat bekijken.