Dit zijn leuke steden voor een tripje met de meiden

Zou je graag binnenkort een weekendje weg willen met de vriendinnen, maar geen idee waar naartoe? We geven je alvast enkele leuke bestemmingen voor een citytrip!

Milaan

Milaan wordt wel eens de modehoofdstad genoemd en die titel alleen maakt van de Italiaanse stad een mooie bestemming voor een stedentrip met de vriendinnen. De stad is dan ook ideaal voor een shopweekendje. Voor inspiratie voor de laatste modetrends is het lezen van een vrouwenblog een goed idee!

Helsinki

Niet leukers dan met de vriendinnen samen relaxen in een sauna. En wat is een betere bestemming dan een bezoek aan het land van de sauna? Finland! In de Finse cultuur is sauna en wellness niet weg te denken. Nadien kan je gaan kuieren in de Kämp Galleria, het shoppingcenter met tal van designwinkels.

Boedapest

Boedapest werd in 2019 nog uitgeroepen tot bestemming van het jaar. Niet onlogisch, want de Hongaarse hoofdstad is dan ook een pareltjes. In twee gedeeld door de rivier de Donau, heeft de stad heel wat te bezichtigen. Daarnaast staat Boedapest ook gekend om zijn vele thermen en badhuizen waar je heerlijk kunt relaxen in warme baden.

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is een super gezellige bestemming. De naam Ljubljana spreek je misschien niet zo makkelijk uit, maar de Slovenen zijn zeer vriendelijke en gemakkelijke mensen. Bekijk de drie bruggen aan het centrale plein in deze stad, en bezoek de gezellige cafés en restaurants langs de rivier. Klim ook omhoog om het kasteel van Ljubljana te bekijken vanaf de berg midden in het centrum.

Valencia

Tijdens eens stedentrip voor vrouwen wil je kunnen genieten van zomerse temperaturen, prachtige stranden en een heerlijke keuken. Deze combinatie vind je perfect in Valencia. Zo is het een van de beste Spaanse bestemmingen om te genieten van tapas en paella, en kun je vanuit het centrum makkelijk het strand bereiken voor een namiddagje zonnebaden. Zin om te shoppen? Dat kan in de bekendste winkelstraat Calle de Colon waar je verschillende bekende modeketens terugvindt.

Reykjavik

Reykjavik is een bestemming waar iedereen ooit eens moet zijn geweest. Vanuit de stad kun je enkele van IJsland´s meest bekende bezienswaardigheden bewonderen door een verkenningstocht langs de Golden Circle. Wie tijdens de wintermaanden gaat, kan ook nog eens het Noorderlicht spotten. Je weekend afsluiten met de vriendinnen doe je met een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon.

Salzburg

Bijpraten met de vriendinnen kan makkelijk tijdens een actieve wandeling. Salzburg zelf heeft al heel wat te bieden, maar de stad in Oostenrijk op de rand van de Alpen ligt op een korte afstand van heel wat mooie wandelgebieden. Bezoek je Salzburg in de winter, dan kan je in minder dan een uur met je vriendinnen op de latten staan.