Citytrip naar London

London

London heeft mij al vanaf kleins af aan aangetrokken op mijn vakantie blog kan je meer lezen over mijn reizen. De stad is in vele films te zien, heeft een prachtige cultuur, veel iconische gebouwen en niet te vergeten, rode telefoonhokjes! London is een typische wereldstad en een bezoek aan deze stad mag je zeker niet overslaan!

Iconische bezienswaardigheden

Een foto in een rode telefoonhok mag je natuurlijk niet overslaan, maar bezoek ook eens één van de vele andere bezienswaardigheden. Natuurlijk moet je de Big Ben, Tower Bridge en het Buckingham Palace gezien hebben, maar wat dacht je van Tate, Hyde Park, het Shakespeare Theatre? Ben je een cultuur en historie liefhebber dan zijn deze plekken echt een must-visit wanneer je in Londen bent. Lees voordat je gaat een aantal artikelen over de historie van Londen en je gaat je nog meer interesseren in hetgeen wat Londen te bieden heeft.

Het openbaar vervoer is perfect geregeld

Niets vervelender dan slecht geregeld openbaar vervoer in een stad die je nauwelijks kent. In London is dit echt tot in de puntjes geregeld en dan raad ik vooral de metro aan! Koop een Oyster Card op je eerste dag, hiermee kan je gebruik maken van al het openbaar vervoer in London.

Grappig feitje: De bussen in London hebben een vast tarief. Of je nou één halte gaat of de halve stad door, je betaald hetzelfde.

Wanneer je voor het eerst in London bent lijken de metrolijnen enorm ingewikkeld. Als je even rustig naar de lijnen kijkt, zie je dat het eigenlijk heel logisch is ingedeeld. De lijnen is verdeeld in noord, zuid, oost en west en elke lijn heeft zijn eigen kleur. Klinkt simpel toch? Dat is het ook!

Harry Potter!

Bezoek je London en ben je een Harry Potter fan? Bezoek dan de Warner Bros-Studio’s en waan je in Zweinstein! Ga langs meerdere sets waar de film is opgenomen, bekijk beelden, kleding en andere herkenbare spullen uit de populaire film triologie!