Genieten van een heerlijke vakantie in de Ardennen

Wie aan vakantie vieren in België denkt, denkt meteen aan de Ardennen. Ongetwijfeld heeft men het meteen over de mooie natuur en de rust in de ruimte die er te vinden is. Een heuvelachtig landschap zoals wij het alleen kennen in het zuiden van Limburg. De omgeving leent zich uitstekend voor een onbezonnen kampeervakantie, maar ook lekker tot rust komen in een luxe vakantiewoning behoort tot de mogelijkheden. Wat maakt de Ardennen zo populair onder Nederlanders en wat kun je er allemaal doen? We geven een aantal voorbeelden van leuke activiteiten voor tijdens je verblijf.

Vakantiehuis huren of kamperen?

Zoals gezegd zijn de Ardennen een ideale locatie om eens lekker weg te zijn uit de alledaagse drukte. Liefhebbers van kamperen kunnen er uitstekend een tentje opzetten en genieten in de vrije natuur. Vakantiegangers die gesteld zijn op meer luxe kunnen een van de vele luxe vakantiehuizen in de Ardennen huren tegen een prima prijs. En onder luxe verstaand we onder andere de beschikking over een binnen- of buitenzwembad waar in gezwommen kan worden wanneer men maar wil.

Prachtige natuur in de Ardennen

Wie op vakantie naar de Ardennen gaat doet dit bij voorhand voor het natuurschoon. En wat is er dan beter dan een heerlijk lange wandeling door de groene omgeving? Of samen met de fiets op pad, of de mountainbike voor de sportievelingen onder ons. In de winter kan er zelfs naar hartenlust aan wintersport worden gedaan in België. Wel zal het weer dan mee moeten zitten. Eeuwige sneeuw op grote hoogten zal niet op deze heuvels voorkomen. Maar als het eens een goede winter en er een goed pak sneeuw gevallen is kan er redelijk tot goed geskied en gesnowboard worden. En omdat er geen grote bergen te vinden zijn komt zowel de beginnende als de geoefende wintersporter aan zijn trekken.