5 Tips voor een onvergetelijke zomervakantie in Italië

Italië is de ideale vakantiebestemming als je van zon en strand houdt. Maar daarnaast is Italië ook een prachtig land met mooie steden en veel adembenemend natuurschoon. Een vakantie in Italië kun je doorbrengen op een camping met je tent, caravan of camper. Maar je kunt ook een vakantiehuis huren. Hier volgen een paar leuke tips voor een onvergetelijke zomervakantie in la bella Italia.

1. Pisa

Pisa is natuurlijk bekend van de beroemde scheve toren. De toren stond in de jaren 80 van de vorige eeuw  inmiddels zo scheef dat gevreesd moest worden dat hij zou omvallen als er niets aan gedaan werd. De toren stond al scheef toen hij werd gebouwd in de 12e eeuw, daardoor is hij ook nog eens krom. In 1990 werd de toren gerestaureerd, daarmee werd de overhelling teruggebracht van 5,5 graad naar 3,9 graad.

2. Venetië

Een tweede wereldberoemde trekpleister is Venetië. Veel mensen die hun zomervakantie in Italië doorbrengen gaan een dagje naar Venetië om te varen over de beroemde grachten. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Venetië is lang zelfstandig geweest totdat de stad in de 18e eeuw door Napoleon werd veroverd. Lombardije, de streek waar Venetië ligt, werd aan Oostenrijk toegevoegd. Pas halverwege de 19e eeuw ging deze streek deel uitmaken van Italië en zo werd Venetië uiteindelijk een Italiaanse stad.

3. Het Gardameer

Het Gardameer is al vele decennia een favoriete vakantiebestemming voor met name jonge gezinnen. De kinderen kunnen er veilig zwemmen en spelen aan het water. Voor oudere kinderen en volwassenen die goed kunnen zwemmen is het Gardameer ideaal vanwege de vele mogelijkheden voor watersport. Je kunt er waterskiën, varen en surfen. Rond het Gardameer kun je op verschillende locaties campings vinden. Een vakantiehuis huren in Italië is ook in deze regio mogelijk.

4. Sardinië en Sicilië

Bij Italië horen twee grote eilanden, Sardinië en Sicilië. Sardinië ligt recht tegenover het midden van de “laars” van Italië. Vanaf het eiland kun je een dagtrip maken naar Rome of Napels, er varen regelmatig veerboten. Sicilië vind je onderaan de “laars”, het eiland wordt wel eens getypeerd als een bal die door de voet wordt weggeschopt. Beide eilanden bieden veel natuurschoon en mogelijkheden voor uitstapjes.

5. Rome

Wanneer je Italië bezoekt dan moet je eigenlijk minimaal een dag in de hoofdstad Rome doorbrengen. De vele overblijfselen uit de roemruchte tijd van de Romeinen zijn er overal te vinden. De Trevifontein, waar mensen muntjes in gooien omdat dat geluk zou brengen en het beroemde Sint-Pietersplein waar de Paus zijn Paas- en Kersttoespraken houdt zijn belangrijke trekpleisters.