Scooteravontuur Chiang Mai

Vele blogs over Chiang Mai beschrijven de mooie route van Chiang Mai naar Pai. Er wordt vaak verwezen naar een goede scooterroute. Deze weg is echter gevaarlijker met de scooter dat het op het blote oog lijkt. Veel kronkels in de weg zorgen voor veel scherpe bochten en er zijn veel bladeren langs de weg. Terwijl de locals je toeterend inhalen, moet je goed op blijven letten dat je niet onderuit gaat. Zittend op de scooter vraag je jezelf even af wanneer je had bedacht dat dit een goed idee zou zijn. Het begon aan het begin van de reis…

De reis begint

Of je nu parkeert bij Düsseldorf Airport of een parkeerplaats hebt geboekt bij vliegveld Zaventem en dus vertrekt vanaf Brussel, het blijft lang vliegen naar Thailand. Vaak is een stop onmisbaar en sta je te stressen bij Moskou voor de overstap. Voor in het vliegtuig heb je genoeg artikelen gedownload of uitgeprint om je in te lezen in de cultuur en de natuur van het land. Wat zijn de mooie plekken die je moet bezoeken? Wat zijn de gebruiken binnen het land? Waar moet ik voornamelijk op letten als ik ga backpacken?

Tijdens het lezen stoot je op de scooterroute van Chiang Mai naar Pai. Klinkt interessant. Zodra je voet hebt gezet in Chiang Mai en je omgeven bent met groene rijstvelden, stap je de scooter op en begint je avontuur naar Pai.

Onderweg komt de strijd

Na enkele heftige regenbuien en uren zitten knipperen in de wind begint de moed te zakken. Een kleine stop bij de Mork Fa Waterfall biedt rust en bezinning. Deze waterval is gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van het centrum van Chiang Mai. Dit betekent dat je nog 78 kilometer te gaan hebt richting Pai. Je wilt dit verhaal wel goed kunnen vertellen later, dus je zet door.

Toch de moeite waard

Na het bereiken van de top ben je uitgeput en moe. Je bestelt een plaatselijke koffie en geniet van het uitzicht. Toch de moeite waard. De zon gaat onder en al snel komt het besef dat je ook weer terug moet. Hier had je nog niet over nagedacht. Je zou willen dat je hier je vertrouwde comfortabele auto nu had en zo de berg weer af kon rijden. Die staat helaas veilig geparkeerd nabij het vliegveld. Wachtend op je terugkomst.