Azië rondreis maken

Echte avonturier dromen ervan om een rondreis door Azië te maken. Het is een groot continent met vele opties. Er is voor iedere reiziger wel wat wils, zonnige stranden met parelwitte stranden, drukke steden waar altijd wel wat te doen is, hoge gebergten waarvan de toppen boven het wolkendek uitsteken en natuurlijk de uitgestrekte woestijngebieden in bijvoorbeeld West-China.

Landen kiezen, route uitstippelen

Het eerste waar men mee geconfronteerd wordt is daarom ook het uitkiezen van de bestemming en de route uitstippelen. Er is niet één plek die echt wordt gezien als het punt om naartoe te gaan wanneer iemand besluit om naar Azië te gaan voor een rondreis.

Voor de echte stadsmensen bieden de Chinese steden, maar ook Singapore, Hongkong, Maleisië en Indonesië veel goede plekken om het drukke Aziatische leven te aanschouwen. Vaak wordt er op straat veel lekkere hapjes verkocht waar je extra van kan genieten.

Voor degenen die op avontuur willen in de natuur is er veel te beleven in de tropische gebieden van Laos, Cambodja en Vietnam. Met de uitgestrekte regenwouden, samen met enorme rivierengebieden, maakt dit voor een spannende rondreis in Azië. Tibet en Noord-India staan echter weer bekend om de hooggebergtes.

Wat neem je mee?

Het ligt er maar net aan wat je gaat doen in Azië wat bepaald wat je mee moeten nemen. De Chinese steden hebben doorgaans goede voorzieningen waardoor je weinig extra’s hoeft mee te nemen.

Als je echter de wildernis in gaat is het verstandig om niet alleen een tent mee te nemen, maar ook middelen om water te filtreren, vuur te maken en een muggenhoorn. De voorzieningen in de wat achtergelegen gebieden laten veel te wensen over. Zorg ook dat je iets hebt om je tent of slaapplaats boven het grondoppervlak op te stellen. De regenwouden zijn de thuisplaats voor veel gekruipsel wat je liever niet ‘s nachts aantreft. Een hangende plek tussen de bomen is daardoor een veiligere plaats.

Juiste voorbereidingen voor de rondreis in Azië

Misschien nog wel het belangrijkste van de rondreis in Azië is dat je papieren in orde zijn. Voor Hongkong zijn de regels wat soepeler voor Europeanen dan voor vasteland China. Ook zijn doorreis visa mogelijk in landen als Vietnam en Cambodja, maar dan moet je wel goed weten hoe lang je reis gaat duren anders heb je een probleem bij de grens.

Ook inentingen zijn verplicht om naar Azië te reizen, onder andere vanwege het welbekende malaria.