Reizen door Zuid-Afrika met de auto

Zuid-Afrika is een groot land dat een oppervlakte van 11,3 miljoen vierkante kilometer beslaat. Het wordt begrensd door Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. Het landschap varieert van de bergen in het oosten tot grasvlaktes en woestijnen in het westen en zuiden. Door de grootte van het land en de diversiteit is het zonde om op slechts één plek te blijven. Een rondreis met een auto is daarom een hele mooie uitkomst!

Het landschap verandert continu als je door Zuid-Afrika reist en je van de ene regio naar de andere gaat, dus er is echt voor elk wat wils. Een ding dat echter niet verandert, waar je ook heen gaat, zijn de mensen die je altijd verwelkomen en je graag helpen tijdens je reis naar het zuiden!

Waarom op reis naar Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een prachtig land dat gezegend is met een grote verscheidenheid aan landschappen. Zoals ik net al heb genoemd verschilt elk stukje van Zuid-Afrika van landschap. Het voelt bijna alsof je in verschillende landen reist. Een unieke ervaring dus! 

Ook heeft Zuid-Afrika veel te bieden op cultureel vlak. Het land heeft veel verschillende bevolkingsgroepen, wat het ook uniek maakt. Wat alle bevolkingsgroepen gemeen hebben is dat ze allemaal redelijk open zijn en ze je graag verwelkomen. Dit zorgt ervoor dat er overal een gemoedelijke sfeer is. Daarnaast kunnen Zuid-Afrikanen heel goed dansen, wat ook de nodige sfeer met zich meebrengt.

Waarom je met de auto moet reizen door Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is groot. Je kan ervoor kiezen om per vliegtuig van de ene naar de andere stad te vliegen. Als je de tijd hebt is met de auto reizen toch een betere optie. Al tijdens het reizen zie je de mooiste landschappen voorbij komen. Op een reisdag zul je je dus niet snel vervelen!

Wat ook fijn is, is dat Zuid-Afrika redelijk goede wegen heeft. Dit maakt het autorijden een stuk comfortabeler. Er zijn een aantal snelwegen die je naar alle belangrijke plaatsen brengen. Deze zijn vaak goed onderhouden. Je moet wel rekening houden met het andere verkeer, want dit is behoorlijk anders dan in Nederland. Als je verder bij de grote steden uit de buurt bent dan zijn de wegen vaak slechter, toch moet dit je niet weerhouden van een reis met de auto.

Een reis door Zuid-Afrika met de auto is een echte aanrader. Je kan gaan en staan waar je wil. Daarnaast zijn de omstandigheden om in te rijden meestal goed, wat het nog aantrekkelijker maakt om met de auto te gaan. Je kan tijdens het rijden genieten van de prachtige landschappen waardoor geen enkele reisdag saai is. Een rondreis Zuid-Afrika raad ik iedereen aan!