Op vakantie naar Zambia? Dit is wat je moet weten

Zambia is een erg onbekend land als het gaat over een vakantiebestemming in Afrika. Zambia heeft een ontzettend mooi landschap en een zeer rijke cultuur. In dit blog leest u meer over een vakantie in Zambia.

De mooiste waterval van Zambia

Zambia staat bekend om haar mooie natuur. Een van de bekendste trekpleisters is de Victoria Falls. Deze waterval is 1 van de grootste van de wereld en is een must see als u op vakantie gaat naar Zambia. Als u hier bent vergeet dan zeker niet de prachtige regenboog boven het water vast te leggen!

De wild reservaten in Zambia.

Zambia staat bekend om de beste wild reservaten. Dit zijn parken waar de dieren los lopen in de prachtige natuur van Afrika. Hier zult u ongetwijfeld de big five tegenkomen (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) De wild reservaten tocht kunt u te voet met de auto of zelfs met een kano doen.

Activiteiten voor de avontuurlijke reiziger

Voor de avontuurlijke reiziger biedt Zambia tal van activiteiten zoals bungeejumpen vanaf de Victoria Falls Bridge, raften op de machtige Zambezi rivier, en wandelsafari’s in de ongerepte wildernis. Deze activiteiten bieden een adrenalinestoot en een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van het land op een opwindende manier te ervaren.

De maatschappelijke mogelijkheden in Zambia

Voor diegenen die verdieping zoeken in hun reiservaringen, biedt Zambia ook volop mogelijkheden om deel te nemen aan gemeenschapsprojecten en wildlife. Veel safari lodges en natuurparken werken nauw samen met lokale gemeenschappen en bieden bezoekers de kans om een positieve impact te maken. Of het nu gaat om het planten van bomen, het ondersteunen van onderwijsprogramma’s of het deelnemen aan wildlife onderzoeksprojecten, deze activiteiten bieden een unieke kans om terug te geven aan de gemeenschappen en natuurlijke omgevingen die Zambia zo bijzonder maken.