Op groepssafari naar Tanzania

Voor veel mensen die van reizen houden is een reis naar Afrika een droom. Je ziet de schitterende beelden op Animal Planet en denkt, dat wil ik ook meemaken. In Afrika zijn er talloze landen waar je die beelden in het echt kan zien. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals Zambia, Kenia, Botswana en natuurlijk Tanzania! In dit artikel geef ik een korte introductie over het land Tanzania. Tanzania is een zeer populaire vakantiebestemming, voornamelijk voor groepssafari’s.

Algemene feiten over Tanzania

Tanzania grenst onder andere aan Rwanda, Burundi, Uganda en Kenia. Dodama is de hoofdstad van Tanzania. Andere grote steden zijn bijvoorbeeld Zanzibar, Arusha en Tabora. Over het algemeen staat Tanzania bekend om zijn Wildlife. Er zijn vele nationale parken en wildreservaten. De meeste dieren die je ziet op Animal Planet kom je hiertegen. Denk bijvoorbeeld aan leeuwen, krokodillen, giraffes, zebra’s neushoorns, luipaard en natuurlijk de olifanten. Deze dieren kan je allemaal tegenkomen tijdens een safari tour. Tevens ligt in Tanzania de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De Kilimanjaro heeft een hoogte van maar liefst 5895 meter. Jaarlijks wordt deze berg door vele toeristen beklommen. Ondanks dat Tanzania een arm land is, beschikt het over zeer rijke bodem. De bodem van Tanzania beschikt bijvoorbeeld over Diamanten, goud, gas en olie. Het land Tanzania kan hier nauwelijks van profiteren, omdat zij geen financiën en middelen hebben om de genoemde delfstoffen te winnen. Interessant om te weten is dat Pemba en Zanzibar deel uitmaken van Tanzania. Deze schitterende eilanden staan bekend om zijn mooie duikplekken en stranden. Er zijn bijvoorbeeld schitterende koraalriffen te vinden.

Het regelen van een safaritour in Tanzania

Als je hebt besloten om een vakantie te plannen naar Tanzania kan je dit natuurlijk op eigen houtje plannen. Dit kost echter veel van je tijd, aangezien je niet weet waar je moet beginnen. Mocht je advies nodig hebben bij het plannen van een reis naar Tanzania, klik dan hier voor meer informatie.