Must do: Een rondreis in Zuid-Afrika met de auto

Een autovakantie in Zuid-Afrika geeft je volledige vrijheid om dit uitgestrekte en gevarieerde land te ontdekken. In deze blogpost bespreken we de mooiste routes en geven we tips voor onderweg.

Planning en Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle roadtrip. Zorg ervoor dat je route goed gepland is, inclusief mogelijke overnachtingsplaatsen. Het is ook verstandig om vooraf de openingstijden en eventuele toegangskosten van bezienswaardigheden te controleren. Vergeet niet een betrouwbare GPS of kaarten app te downloaden, aangezien de mobiele dekking in afgelegen gebieden soms kan wegvallen. Tip: Koop lokaal een simkaart, dit is een stuk goedkoper

Veiligheid Onderweg

De veiligheid tijdens het rijden in Zuid-Afrika moet altijd serieus worden genomen. Vermijd het rijden na zonsondergang buiten stedelijke gebieden vanwege het verhoogde risico op ongelukken en criminaliteit. Zorg ervoor dat je auto goed onderhouden is en bij lange tochten een extra controle krijgt, vooral voor essentiële onderdelen zoals remmen, banden en koelsystemen.

Onmisbare autoroutes in Zuid-Afrika

  • De Tuinroute: Deze beroemde route strekt zich uit van Mosselbaai in de West-Kaap tot de Stormsrivier in de Oost-Kaap. Het is bezaaid met charmante stadjes, prachtige stranden en indrukwekkende natuurlandschappen.
  • De Panoramaroute: Gelegen in de provincie Mpumalanga, biedt deze route adembenemende uitzichten op de Blyderivierspoort Canyon, een van de grootste canyons ter wereld.
  • Route 62: Bekend als de langste wijnroute ter wereld, slingert deze route zich door prachtige wijngaarden, rustieke dorpjes en biedt het spectaculaire landschappen.

Tanken in Zuid-Afrika

  • Tankstations en Faciliteiten: In Zuid-Afrika zijn tankstations vaak uitgerust met winkels en restaurants, wat ze tot perfecte stopplaatsen maakt voor een lange rit. Tanken is meestal een volledig geserviced proces, waarbij medewerkers je helpen met tanken, je voorruit wassen en zelfs je banden controleren. (Let op) Een fooi geven is normaal in Zuid-Afrika. 

Oppassen geblazen

Wees voorzichtig met het overstekende dieren, vooral in de buurt van en binnen nationale parken. Het is ook raadzaam om altijd voldoende water bij je te hebben, vooral in de meer afgelegen gebieden van het land.

Een autovakantie in Zuid-Afrika is een avontuurlijke en flexibele manier om de rijke diversiteit van het land te ervaren. Met de juiste voorbereiding en respect voor de lokale regels en gewoonten, staat je een onvergetelijke reis te wachten.