5 tips voor een rondreis Bali!

indonesie

Bali is populair, veel Nederlanders trekken naar Bali vanwege haar prachtige natuur, heerlijke sfeer, goedkope prijzen en een heerlijk klimaat. Maar Bali is ook erg veelzijdig! In dit artikel geven we je vijf tips waarmee jouw rondreis Bali echt onvergetelijk wordt!

Bezoek onontdekte plekken in Bali

Bali is natuurlijk enorm toeristisch, maar dit wil niet zeggen dat je geen rustige plekken kan vinden. Bali zit vol met plaatsjes die nog niet door de massatoerist is ontdekt. Zo kan je middenin de jungle genieten van hot springs! Vertrek naar het dorpje Banjar en vanuit daar is het een kleine stukje lopen door de jungle naar de Banjar hot springs.

Ga opzoek naar de goedkope eettentjes

Een vervelende bijkomstigheid van massatoerisme zijn de stijgende prijzen in het gebied. Over het algemeen is Bali dan ook duurder dan de andere eilanden van Indonesië. Dit wilt niet zeggen dat je met een beetje goed zoeken je heerlijk kunt eten voor lage prijzen. Blijf daarom weg van de hordes toeristen en ga bijvoorbeeld eten bij Mama’s Warung Ubud. Hier heb je een goed bord eten voor minder dan 2 euro!

Hou je van feesten? Ga dan naar Kuta!

Kuta is enorm toeristisch, maar het is ook erg bruisend. Als backpacker is het leuk om hier te verblijven, vanwege de andere backpackers. Er heerst hier enorm veel saamhorigheid onder de backpackers en je hebt dan ook binnen no-time nieuwe vrienden gemaakt!

Bereid jezelf voor op corrupte politie

Corrupte politie agenten kunnen erg vervelend zijn. Desondanks ontkom je er als toerist bijna niet aan. Stel jezelf hier dus op in. Het is natuurlijk vervelend, maar bedenk dat de agenten bijna niks verdienen in Indonesie. De bedragen die ze verlangen liggen dan ook niet hoger dan een paar euro. Zorg dat je een kleine hoeveelheid geld apart draagt. Wanneer agenten zien dat je veel geld hebt, kunnen ze de boete ineens verhogen.

Geniet van de prachtige onderwaterwereld!

Dé plek om prachtig natuurschoon onderwater te zien is Lembongan island. Je hebt hier kansen om haaien, mantaroggen en andere prachtige dieren te spotten. Daarnaast zit het vol prachtige kleurrijke koralen en gekleurde visjes. Boek geen dure tour voor het snorkelen, ga gewoon lekker naar het strand en er is al genoeg te zien!

 Mocht je meer van Indonesië willen zien? Footprint Travel biedt ook prachtige rondreizen aan door het hele land. Bekijk de reizen en boek rondreis Indonesië!